Att ha roligt skapar välmående

Att ha roligt skapar välmående

Att må bra är livsviktigt. Psykisk ohälsa skapar inte endast lidande för den som drabbas. Psykisk ohälsa påverkar även familj och närstående. Idag börjar samhället ta det här med psykisk ohälsa på allvar. En del av detta kan säkerligen förklaras genom att exempelvis unga, framgångsrika och begåvade artister väljer att avsluta sina liv. Tänker närmast på Avicii och Tim Berglings bortgång.

Vikten av att ha roligt

För att finna livet roligt och glädjefullt behöver förmodligen alla ett par punkter i livet som ger glädje, lycka och skratt. Vänner kan vara en sådan viktig livsaspekt för att att må bra. Goda vänner som lyssnar, ställer upp och skrattar ihop lättar sannerligen upp livsstämningen! Husdjur kan vara en annan viktig källa till glädje. Det vet alla som haft ett.

Andra viktiga aspekter för att må bra och känna ett välmående är att faktiskt sluta bry sig vad andra tycker och tänker om dig. Att alltid söka bekräftelse hos andra är garanterat en väg till nedstämdhet och ledsamhet. Den största klappen på axeln skall du ge dig själv, och inte söka hos andra. Sluta döm dig själv för hårt.

Skapa ett välmående

Skapa ett välmående där du känner att du får egen tid, energi och positivitet. Egentligen spelar det mindre roll vad det är du gör. Slappa med en film, gå på gymmet eller ta en öl på krogen. Andra finner denna egentid med en tids spelande på mobil, surfplatta eller dator. Ett klassikt spel är roulette, och ett system för roulettespelare ökar vinstchanserna.

Oavsett vad som ger dig det där lilla extra i tillvaron. Kan det vara bra att vara måttfull i det mesta. Dock kan det ligga en poäng i att vara lite nyfiken och orädd. En alldeles för trygg tillvaro kan leda till tristess, nedstämdhet och apati. Att våga prova, tänka eller göra något nytt ibland är ett bra sätt att behålla livsglädjen.